Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



Детальніше

01.03.2022

Литовська Конфедерація профспілок (LPSK)

LITHUANIAN TRADE UNION CONFEDERATION


Вільнюс, 24 лютого 2022 року

НА ЗНАК СОЛІДАРНОСТІ З УКРАЇНСЬКИМИ ПРОФСПІЛКАМИ ТА ВСІМ УКРАЇНСЬКИМ НАРОДОМ

Дорогі сестри і брати,

Литовська Конфедерація профспілок (LPSK) шокована і обурена неспровокованою і невиправданою військовою агресією Росії проти України та її народу. Такій жорстокості, спустошенню, обурливій брехні Росії і політичному цинізму немає місця в XX столітті.

Ми закликаємо Росію негайно припинити бойові дії, вивести своїх військових з України і повністю поважати територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України. Ми підтримуємо Україну та її народ в час коли вони стикаються з цією безпрецедентною кризою.

Наші думки з вами, і наша організація підтримає вашу боротьбу.

Ми повністю підтримуємо і визнаємо заяву українських профспілок і факти, зазначені в цьому документі:

«1. Україна чинить опір агресії Російської Федерації з 2014 року.

Внаслідок агресії було анексовано український Крим, окуповано частини Луганської та Донецької областей України. За останні вісім років російської агресії Україна втратила десятки тисяч людських життів, понад 1,5 мільйона наших громадян були змушені стати внутрішньо переміщеними особами.


2.Президент РФ В. Путін своїм указом від 21 лютого визнав самопроголошені Луганську і Донецьку республіки суверенними і незалежними державами.
 

Визнання самопроголошених республік ДНР/ЛНР є порушенням міжнародного права і руйнуванням системи безпеки, яка була встановлена після Другої світової війни і розпаду СРСР, а також актом порушення суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України з фактичним  виходом РФ з Мінських угод.

3.    Крім того, 21 лютого РФ розпочала офіційне введення російських військ на окуповану територію Луганської та Донецької областей України.

Наймана армія та окупаційні російські сили з розпізнавальними знаками збройних сил самопроголошених Луганської та Донецької республік вже незаконно розміщені на окупованих територіях.

4.    Збройні сили України неухильно дотримуються режиму припинення вогню. Вони не проводили ні військових, ні незаконних дій на окупованих територіях.
Водночас на підконтрольній Україні території за останній тиждень від постійних артилерійських обстрілів з боку окупованих територій страждають цивільні особи Донецької та Луганської областей.

Більше того, РФ проводить кампанію з дискредитації українських військових шляхом поширення масової дезінформації, провокацій, інсценованих обстрілів в Луганській і Донецькій областях в пошуках casus belli, щоб розпочати  широкомасштабну війну"

Дорогі друзі, ми молимося за вас. Ми знаємо, що Україна – смілива країна, і сподіваємося, що ця криза скоро закінчиться.

З повагою

Інга Ругіньєне,

Президент Литовської Конфедерації профспілок 



немає новин.

Календар подій

Попередні March - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627293031

Фотодокументи